A "Fantasztikus Európa" című hetente jelentkező infotainment showműsorban, az európai uniós országokról szóló információk és a szórakoztatás egyensúlya eredményezte a műsor sikerét, magával ragadó hangulatát. Az állandó műsorvezető, Friderikusz Sándor mellett, a műsornak adásonként egy-egy hazai sztárvendége volt a magyar szórakoztatóipar területéről (énekes, színész, televíziós személyiség, esetleg sportoló).

A műsorban hétről-hétre 6-6 EU-állampolgár jelent meg, energikus, jó humorérzékkel megáldott fiatalemberek, nők és férfiak egyenlő arányban. Ők voltak az ún. társműsorvezetők, valamennyien különböző országból érkezvén más-más kultúrával, más-más hagyománnyal, eltérő életszemlélettel, temperamentummal. Közös volt bennük, hogy olyan külföldiek voltak, akik hosszabb-rövidebb ideje nálunk élnek, dolgoznak és így tanulták meg nyelvünket. A musorban magyarul meséltek eredeti sztorikat szokásaikról, különlegességeikről, tréfáikról és hóbortjaikról, eddig még a hazai televíziózásban nem látott nyitottsággal, könnyedséggel.

A "Fantasztikus Európa" állandó rovatain és aktuálisan változó műsorrészein keresztül egyrészt bemutatta az egyes kultúrák jellegzetességeit, a különböző hagyományokhoz, ünnepekhez kapcsolódó szokásokat, étkezési hagyományokat, de szó esett az eseményekhez kötődő táncokról, tréfákról, mulatságokról, a különleges, nem egyszer vicces, ma már értelmetlennek tűnő szertartásokról.

- A pénz lassan mindenhol ugyanaz, hiszen a capuccinóért éppúgy EURO-val fizetnek Ausztriában, mint Olaszországban. Bizony a határok is bomlóban vannak. De vajon egy francia ugyanúgy viselkedik, ha szerelmes, mint egy spanyol szerető? Vagy mondjuk egy finn gyerkőc éppúgy kap csokinyuszit Húsvétkor, mint egy görög? A seggre-pacsit mindenhol párosan játsszák és a sláger az sláger mindenhol - országtól és határtól függetlenül?

A társműsorvezetők egy rendkívül oldott beszélgetésben megismertették a nézőket olyan aktualitásokkal, mint hazájuk legfrissebb találmányai, technikai újításai vagy például hazájuk sajtóorgánumaiban megjelenő legnagyobb visszhangot kiváltó, gyakran őrült hírek.

Hogy tökéletes legyen az összhang a csapatban, a felveteleket megelőzően a "Fantasztikus Európa" külföldi vendégei összeszoktató tréningeken vettek részt, napokat, heteket töltöttek együtt és természetesen a stábbal.

Ez már lassan egy éve történt, azóta, jóllehet az adás jelenleg szünetel, a társműsorvezetők mind a mai napig elvalaszthatatlan barátokká váltak, együtt járnak bulizni, fergeteges hangulatú találkozásaikkor magyarul mesélnek viccet, ugratják egymást, magyarul flörtölnek, udvarolnak, olykor magyarul vitaznak.

A műsor alapvető célja az volt, hogy a szórakoztatás és az információszolgáltatás segítségével az eddig csak látogatóként, turistaként megismert országokat és az ott élő embereket hiteles személyeken keresztül mutassa be a nézőknek.


  • A műsor honlapja
  • Fotóalbum


  • Vissza