BLIKK - 2002. december 16., hétfő
újságíró: Sebes Erzsébet

Friderikusz elfoglalja a Nap-kelte stúdióját

Kilenc napon át nyolcvan vendége lesz - Készült az interjúkra


BUDAPEST - Kilenc napon át Friderikusz Sándor vezeti a Nap-kelte műsorát. December 25-től január 2-ig hozzá érkeznek vendégek a stúdióba, mégpedig nyolcvanan. Politikusok, színművészek, zenészek, sportolók. Gazdag a névsor, hiszen többek között szerepel rajta Kovács László külügyminiszter, Anettka, Zorán és a focimágus, Verebes József is. Friderikusz még nem tudja, hogy jövőre is feltűnik-e a Nap-keltében. Vannak új műsortervei, és még bizonytalan, hogy összeegyeztethetőek lesznek-e a reggeli adásokkal.

Az év végén Friderikusz Sándoré lesz a Nap-kelte képernyője. Kilenc napon át minden reggel ő köszönti a nézőket. Ez idő alatt nyolcvan vendéggel beszélget. Mint mondta, az ünnepi hangulatban könnyedebb interjúkat készít velük. A vendégek listáját Gyárfás Tamás producerrel közösen állították össze.
- Olyan ismert vendégeket hívtunk meg, akik állandó szereplői a Nap-kelte adásainak - mondta Friderikusz Sándor.
- Vannak, akiket én kértem, mint például Hankiss Elemért, Pozsgay Imrét, Popper Pétert, Demján Sándort, Töröcsik Marit, Nagy Ferót, Szilágyi Jánost, Geszti Pétert vagy Katona Klárit.
Természetesen minden találkozóra felkészültem. Régebbi újságcikkeket olvastam át, és jegyzeteltem ki, majd három-négy szerkesztővel beszélgettem alanyaimról.
Friderikusz egy adásban hét-nyolc emberrel társalog majd. Minden műsorra legalább négy-hat órát készül. A kilenc nap alatt megszólaltatja többek között Presser Gábort, Dávid Ibolyát, a focimágus Verebes Józsefet, az olimpiai bajnok Nagy Tímeát, Medgyessy Pétert és Zoránt. Kovács László külügyminisztertől például azt szeretné megtudni, hogyan búcsúzik a 2002-es évtől, Anetkával arról társalog, hogy tudatosan építette-e fel imázsát, és miért tett neki havi nyolcmillió forintos ajánlatot. A Friderikusz-sorozatban vendégek lesznek a Nap-kelte állandó műsorvezetői is. A búcsú napján pedig Friderikuszt faggatja Gyártás Tamás producer és Lakat T. Károly főszerkesztő.
- Azt még nem tudom, mi lesz jövőre - mondta. - Vannak olyan műsorötleteim, amelyek esetleg kizárják, hogy továbbra is vezessek Nap-keltét.

Vissza