KREATÍV ONLINE - 2002.08.22. 11:45

MTV - kelendő az elnöki poszt

Egy évvel ezelőtti sikertelen próbálkozása után Friderikusz Sándor idén is pályázik a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára.

Pályázatát a tévés személyiség 2002-ben egy új csapattal együtt készíti, szakmai koncepciójának kiegészítésére adósságkezelésben és vállalatvezetésben nagy gyakorlatra szert tett szakembereket kért fel. Friderikusz Sándor tudja, hogy ezúttal sem lesz könnyű dolga, mert a többi pályázó szintén jelentékeny televíziós szakember. Azonban mindent megtesz azért, hogy lehetőséget kapjon annak bebizonyítására: a közszolgálat és a halálos unalom nem egymás szinonimái.

A jelentkezők között található még Szenes Andrea egykori tévéalelnök, Siklósi Beatrix, az Éjjeli menedékhely című műsor irányítója, sőt Fehér Anettka, a Budapest TV sztárja is. Az MTV elnöki posztjára augusztus 30-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagot 75.000Ft ellenében készíthetik el az indulók. Az elnökjelöltet a köztévé szűkebb, parlament által választott elnöksége jelöli ki, személyéről azonban a 21 társadalmi kurátorral kiegészített 30 fős testület szavaz.

Vissza