MAI LAP - 2002. augusztus 22., csütörtök
újságíró: Hámori Eszter

Az elmúlt hetekben felfrisítette nyelvtudását

Friderikusz is pályázik

A mai napig minden lehetséges változatot végigzongorázott mindenki arra vonatkozóan, vajon Friderikusz Sándor megpályázza-e a Magyar Televízió elnöki székét. Most végre eloszlott a köd és hivatalosan is közzétette, valóban szeretne az m1 élére állni.

Friderikusz Sándor indul a Magyar Televízió elnöki posztjáért. Pályázatát egy új team-mel együtt készíti, szakmai koncepciójának kiegészítésére adósságkezelésben és vállallatvezetésben nagy gyakorlatra szert tett embereket kért fel. Tudja, hogy ezúttal sem lesz könnyű dolga, mert ismeretei szerint a többi pályázók között is vannak jelentékeny televíziós szakemberek, de mindent megtesz azért, hogy lehetőséget kapjon annak bizonyítására: a közszolgálat és az unalom nem egymás szinonimái.

A fenti közlemény kapcsán persze azonnal sokan felteszik a kérdést: hogyan pályázhat Fridi, ha nem rendelkezik a kiírásban feltételként szereplő tárgyalóképes angol vagy német nyelvtudással? Nos úgy tűnik, a tévés ezt is teljesíti: információink szerint Friderikusz Sándor az elmúlt hetekben éjt nappallá téve magolta az angol szavakat, hogy felfrissítse nyelvtudását. Úgy tudjuk, a többi pályázónak - akik közül eddig Baló György, Szenes Andrea, Siklósi Beatrix és Anettka neve ismert - nem volt ilyen jellegű nehézsége. Az említetteken kívül egyébként eddig még nem szivárogtak ki további "versenyzők": a kuratóriumi titkárságon megtudtuk, a pályázat beadási határideje, azaz augusztus harmincadika után hozhatják csak nyilvánosságra az elnöki székért küzdők nevét, addig csak azokról értesülhetünk, akik úgy döntenek, ezt önként felvállalják.

Vissza