MAI NAP - 2002. augusztus 31., szombat

SIKLÓSI ÚJ TÉVÉS SZELLEMISÉGET, FRIDERIKUSZ ÖT CSATORNÁT ÍGÉRT

ELNÖKJELÖLTEK A GÁTON

A Magyar Televízió elnöki posztjáért tizenöten szálltak versenybe. A pályázók személye egyelőre titkos. A Mai Nap információi szerint Siklósi Beatrix és Friderikusz Sándor is megpályázta a posztot.

– Megválasztásom esetén az MTV szellemiségét szeretném megalapozni – tudta meg lapunk Siklósi Beatrixtól. Az Éjjeli menedékhely című műsor szerkesztőnője szerint alapos változtatásokra lenne szükség, mert a mostani helyzet senkinek sem jó. A reformokat értékrendi alapon akarja végrehajtani, és egy nézőközpontú televíziót tervezne. Saját készítésű, színvonalas műsorokat tervez, de mindezekhez előbb pénzt próbál szerezni. – Az átalakításhoz politikai konszenzusra van szükség, de ez csak úgy mehet végbe, ha megszüntetik a televízió adósságállományát, amit különben csak görgetne maga előtt, és ellehetetlenítené az elnök munkáját – tette hozzá. Véleménye szerint amennyiben a szükséges feltételek rendelkezésre állnak, lehetséges egy európai színvonalú csatorna megteremtése.

Friderikusz Sándor az eddigieknél több, összesen öt csatornát szeretne létrehozni az MTV keretein belül. A különböző adók, más-más tematikájú műsorokat sugároznának. A földi, kábel és digitális terjesztésű adók mellett tervezi az interneten és mobiltelefonon fogható csatornák megalkotását is. Ígérete szerint, ha a költségvetés két éven keresztül garantáltan és stabilan finanszírozza az intézményt, a harmadik évtől kezdve önfinanszírozóvá válna. A pályázat teljes anyaga máris elolvasható a www.friderikusz.hu című honlapon. Ha elnyeri a posztot, először a hét végi, illetve a hétköznap főműsoridőben sugárzott műsorok esnének át látványos változásokon.

Vissza