MAI NAP - 2002. szeptember 17., kedd
újságíró: Kordos Szabolcs

Nem hiszi, hogy a nézőket élőben mutatott szeretkezéssel lehetne a képernyő elé csábítani

Fridi szerint akár nyereséges is lehet a Magyar Televízió

Nem "bal", nem "jobb" tévét, hanem sokkal jobb tévét akarok - fogalmazott Friderikusz Sándor, aki szerint három éven belül másfél-két milliós nézettséget érhetne el a ma főműsoridőben 4-500 ezres közönséggel rendelkező közmédium, amelynek csak az első két évben kérne költségvetési támogatást; számításai szerint a harmadik teljes évben már akár rentábilis, a negyedikben pedig szerény mértékben nyereséges is lehetne az MTV.

Tizenhárom nap múlva eldől, hogy ki lesz a Magyar Televízió következő elnöke. Friderikusz Sándor jelöltette magát, és teljes erőbedobással készül a feladatra. Tegnap média-, reklámszakértők, egyház-, és határon túli szervezetek képviselői és újságírók előtt magyarázta pályázata legfontosabb pontjait. Úgy vélte: ha most nem választanak elnököt, akkor előállhat az a lehetetlen helyzet, hogy május környékén tényleg elsötétül a közszolgálati képernyője.

Friderikusz úgy gondolja, a negyvenmilliárdos reklámtortából a jelenlegi egy-két milliárdnál jóval többet szakíthatna ki a Magyar Televízió, ha ügyesen és főleg becsületesen gazdálkodnának. Az elmúlt évben tizenötmilliárd forintot költöttek a csatornára, ám a nézettség tovább csökkent. A hetvenes évek elején kialakított struktúra szerint működik a televízió, vagyonokat ölnek bele, miközben fontos helyekre, kórházakra, iskolákra nem jut elegendő pénz - magyarázta a tévés. Friderikusz nem hiszi, hogy az igényesebb közönséget élőben mutatott szeretkezésekkel lehetne a képernyő elé csábítani. - Ha ez így lenne, akkor Fehér Anettka gondolatát kellene megfogadnunk, és egymilliárd forintból megvenni a Private Gold szexcsatorna műsorait - viccelődött a műsorvezető.

Fridi szerint a Magyar Televízió munkatársai közül manapság sokan nem is tudják, mi is a feladatuk, napi nyolc óráért kapott fizetésükből igazából csak két órát töltenek munkával. A veterán tévés négy évre tervez, ezért a Magyar Televízió főcsatornájának az m1-nek a talpra állítása után további tematikus csatornákat akar elindítani. Lennének köztük kulturális, ifjúsági és sportadók, amelyeket reményei szerint a csatornánként várható 150-200 ezres nézőközönség tartana el.

Vissza