MAI NAP - 2002. szeptember 19., csütörtök
újságíró: Kordos Szabolcs

Bizalmat szavaztak az Esti mese mackójának a tévéelnök-jelöltek

Friderikusz arra számított, Anettkán kevesebb ruha lesz

Langyosan csordogált a tévéelnök-jelöltek eszmecseréje a Magyar ATV csatornáján: Friderikusz Sándor, Anettka, Komlós András és Tóth Tihamér ültek egy asztalhoz, hogy megvitassák, milyen változtatásokra lenne szükség a királyi csatornánál. Ahogy az várható volt, Anettka állt elő a legextrémebb ötletekkel, komoly összezördülésre azonban nem került sor.

Fridi kezdeményezte az öt adásból álló sorozatot, mert úgy érezte, hogy a nyilvánosság előtt is beszélniük kell a következő elnök előtt álló feladatokról, hogy ne maradjon ellenőrizetlenül a politika színfalai mögött a döntés az MTV-vezető személyéről. A kívülálló számára ugyanakkor különösnek tűnt, hogy Friderikusz - jelöltként - maga vezette a műsort, nem kért fel független moderátort. Ehhez ő annyit tett hozzá: - Ha egyszer én hívtam ki a vitára a tévéelnök-jelölteket, nem lenne szerencsés, ha más vitatkozna és moderálna helyettem. Ráadásul én korlátoztam magam, és még ők hárman 52-55 percig beszéltek, addig én 2-3 percben elemeztem a programomat. Friderikusz felkereste mind a 15 pályázót, közülük 11-en mondtak igent, 3-an elutasították. Az első adásba három vetélytársát hívta meg a showman, Anettka mellett Komlós András szerkesztő és Tóth Tihamér, az MTV külsős munkatársa vállalta a szereplést.

- Azt hittem kevesebb ruhában jön majd! - mondta Friderikusz, amikor megpillantotta Anettkát. Fridi viccelődve felidézte első találkozásukat is: Anettka egy szál topban vonult be az étterembe. A stúdióban komolyabb témákra terelődött a szó. Abban mindannyian egyetértettek, hogy az MTV egy felduzzasztott vízfej, ami rengeteg pénzt emészt fel. Anettka közölte, hogy ő akár egymilliárd forintból megoldaná a királyi tévé üzemeltetését. Minden műsort élőben közvetítenének, a nézők bevonásával, az m2-t pedig filmcsatornává alakítanák. Ehhez szerinte száz munkatárs is elegendő lenne. Komlós András megjegyezte: amiről Anettka beszél, az inkább rádió, mint televízió. A Budapest TV díváját az is felbőszítette, hogy a Magyar ATV képernyőjén Fehér Anettként tüntették fel, Anettka helyett.

- Ha nem javítják ki fél percen belül, akkor felállok és elmegyek - mondta a botrányhős, de a technikusok időben elsimították az ügyet. A nézői telefonok kapcsán szóba került még a politikai megosztottság, a kisebbségek szerepe és a gyerekműsorok is. Mind a négyen bizalmukról biztosították az Esti Mese maciját, majd elbúcsúztak. A várva várt Fridi-Baló vitára jövő héten kerül sor.

Vissza