MAI NAP - 2002. november 07., csütörtök
újságírók: Fodor Bori, Körmedi Gábor

DECEMBER 6-ÁN AKÁR TÉVÉELNÖKÖT IS HOZHAT NEKÜNK A MIKULÁS

Fridi újra ringbe száll, de nagy ott a tolongás

Az MTV elnöki székéért ismét nagy a tolakodás. Friderikusz Sándor percekkel a beadási határidő lejárta előtt meghosszabbította pályázatát. Így most már tizennyolcadmagával ő is izgulhat, hogy vajon rejt-e tévéelnököt Mikulás bácsi puttonya. Az elnökválasztás ugyanis december 6-án lesz.

A szeptemberi tévéelnök-választás nem hozott sikert. Hiába volt tömérdek jelölt, a kuratórium végül nem ültetett senkit sem Mendreczky Károly megüresedett helyére. Akkor Baló György, Friderikusz Sándor és Siklósi Beatrix szerepelt a legjobban. Közülük Baló jutott a legtovább. A tévés személyiség a Mai Napnak kijelentette: szeretné, ha lenne elnök, ez közérdek. Az előző elnökválasztási procedúra számára tanulságos volt, de újra megpróbálja. Siklósi Beatrix lapunknak elmondta: december 6-án csak abban az esetben lehet elnöke a királyi tévének, ha a döntnökök széles körű konszenzusra jutnak. Mint mondta, meg kellene nézni, kinek jó az a helyzet, hogy nincs elnök. Itt már most leosztott kártyák és bebetonozott személyek vannak - véli. Baló Györgyöt, Friderikusz Sándort és saját magát tartja a legesélyesebbnek Szabó Stein Imre az elnöki posztra. A Mai Napnak elárulta: előző pályázatát kicsit átírta, a gazdaságra vonatkozó részt módosította. Úgy véli, az önkormányzati választások lecsengése után kicsit letisztázódott a politikai helyzet, így több esélyt lát arra, hogy eredményesen zárul a pályázat.
Az eddigi jelölteken kívül új arcok is beszálltak a ringbe. A Mai Nap információi szerint öt olyan személy jelölteti magát, akik korábban nem áhítoztak a vezetői székről. Közülük az egyik esélyes, Kapuvári Gábor, aki 18 éve dolgozik a királyiban. Lapunknak elmondta: "ebben az óvodában minimum középsős vagyok." - Végiggondoltam az egészet, és úgy érzem, meg tudom csinálni. A Naprakész című műsor korábbi főszerkesztője, mint mondta, szakemberek támogatását élvezi, de tudja jól: ehhez a feladathoz elengedhetetlen a politikai támogatottság.

Vissza